ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΩ ΥΠΟΨΗΦΙΑ

Πιστεύω βαθιά ότι ως ενεργοί πολίτες οφείλουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, ο καθένας από το μετερίζι του έτσι ώστε να να βοηθήσουμε την κοινωνία που μας περιβάλλει, τη γειτονιά , την πόλη ή τον φορέα που πιθανόν εκπροσωπούμε. Αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του Γιάννη Μαλτέζου για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Άργους- Μυκηνών ξέροντας ότι η συμμετοχή μου ξεπερνά ιδεολογικές και πολιτικές αγκυλώσεις ή προσωπικές φιλοδοξίες και έχει ως στόχο και σκοπό να υπηρετήσω τα συμφέροντα των δημοτών, τα οποία και θα στηρίζω καθημερινά με καθαρό, έντιμο και αξιοπρεπή λόγο.
Στην πολιτική ισχύει το… «να είσαι καπάτσος και ικανός και ας είσαι και λαμόγιο». Το σημαντικό όμως για μένα είναι να είσαι έντιμος και καθαρός και ας κάνεις και λάθη αρκεί να το παραδέχεσαι.
Κανονικά, η ενασχόληση με τα κοινά θα έπρεπε να αποτελεί ιερό καθήκον όλων και η δαιμονοποίηση της θέλησης για υποψηφιότητα έγκειται στη γενικότερη ισοπέδωση των πάντων, την οποία βιώνουμε.
Θες να ασχοληθείς; Κάποιοι θα σε χλευάσουν. Αδιαφορείς πλήρως; Πάλι κάποιοι θα σε χλευάσουν! Συνεπώς αφήνεις τη συνείδησή σου να σε οδηγήσει και όπου σε βγάλει…
Από τη στιγμή που συμμετέχεις στα κοινά ξέρεις πως θα δεχτείς την κριτική, ιδιαίτερα αυτή την εποχή.
Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν τα κίνητρά μου και στηρίζουν την επιλογή μου. Από την άλλη βέβαια, δεν λείπουν και οι καχύποπτοι. Εκείνοι για τους οποίους πρέπει να δώσω αγώνα και να τους πείσω πως δεν επιζητώ τη ψήφο τους στο βωμό της αυτοπροβολής, πράγμα που μου είναι ξένο, αλλά είμαι έτοιμη να θυσιάσω τον χρόνο μου και να αγωνιστώ για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μου.
Η θέση μου σαν πρόεδρος του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγους Άργους και η διαπίστωση ότι μαζί με την εμπορικότητα της πόλης εδώ και χρόνια καταρρέουν οι τοπικές και δημοτικές ενότητες του Άργους όπως και το μέρος όπου ζω, η Νέα Κίος , ήταν αυτά που με ώθησαν να συμπορευτώ με τον Γιάννη Μαλτέζο και την Πρωτοβουλία.
Θεωρώ, πως προτεραιότητα πρέπει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας, ώστε μέσα από έναν εμπνευσμένο και ταυτόχρονα εφικτό σχεδιασμό να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Άργους- Μυκηνών και οι δημότες.
Θεωρώ ότι ο Γιάννης Μαλτέζος είναι ένας άνθρωπος ανήσυχος, ικανός, επίμονος, διορατικός και απαιτητικός και με την παράταξη της Πρωτοβουλίας θα εργαστούμε για αυτά που μας ενοχλούν και εξαφανίζουν το χαμόγελό μας.
Σαν δημοτικός σύμβουλος δεν πας να σώσεις την Ελλάδα , η προσπάθεια γίνεται για τους πολίτες και την εύρυθμη λειτουργία του δήμου και αυτό σκοπεύω να κάνω.
Από την πλευρά μου λοιπόν ξεκαθαρίζω πως η ενασχόλησή μου με τα κοινά, έχει μοναδικό σκοπό τη συμμετοχή μου στην αλλαγή σελίδας και στην αναδιαμόρφωση του σχεδόν παρατημένου δήμου Άργους – Μυκηνών.
Λέω και εννοώ πως επιθυμώ ένα δήμο που θα διοικείται με διαφάνεια , δικαιοσύνη , αξιοκρατία , εντιμότητα και ανοιχτές διαδικασίες και που η δημοτική αρχη θα είναι ικανή να αναλάβει πρωτοβουλία για έργα που θα τον βγάλουν από την αφάνεια. Οι κοινωνίες αλλάζουν, οι απαιτήσεις αλλάζουν.
Το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον αλλάζει.
Η διοίκηση ΠΡΕΠΕΙ να αλλάζει για να μην γίνεται καθεστώς ενάντια στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των πολιτών.
Επιθυμώ ένα Δήμο που θα είναι ικανός να αναπτύξει δεσμούς και συνεργασίες με όμορους δήμους και φορείς με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη
Και ένα τελευταίο, οι υποχρεώσεις του Δήμου και τα αυτονόητα δεν πρέπει να λογίζονται σαν χάρη σε κανένα πολίτη.
Στις 8 του Οκτώβρη διεκδικώ την ψήφο σας μετά “φόβου ευθύνης και πάθους για ένα καλύτερο Δήμο”

Αναστασία Τζίμου
Scroll to Top